Loopbaanbegeleiding is een intensieve en persoonlijke begeleiding op het gebied van leven en werken. Het helpt u bij het bewust worden van uw drijfveren, verlangens en motivaties ten aanzien van uw loopbaan en leven.In kaart brengen van wie u bent, wat u wilt en wat u kunt door te kijken naar opleiding, levens- en werkervaring, kwaliteiten, valkuilen en ambities in gesprekken, opdrachten en oefeningen.
Zelf uitwerken van realistische doelen in een stappenplan met een tijdsplanning. Het gaat om uw leven dus u bepaalt.
Afronding met een schriftelijke rapportage welke eerst met u wordt besproken (ook als het bedrijf de opdrachtgever is).
Door middel van individuele gesprekken en huiswerkopdrachten wordt een bewustwordingsproces op gang gebracht waarbij u ontdekt wat uw wensen, kwaliteiten en vaardigheden zijn, maar ook de valkuilen, allergieën en blokkades. U krijgt zicht op uw overtuigingen, uitdagingen en ontwikkelpunten volgens een methode van zelfsturing. Als u begint met loopbaan begeleidingstraject is het zinvol om in uw persoonlijke ontwikkeling in staat te zijn tot enige vorm van zelfreflectie.Geschikt voor iedereen die verandering wil in werk of actief aan de slag wil met de persoonlijke ontwikkeling. U worstelt met de vraag: hoe ga ik verder? U hebt zelf al zaken op een rijtje gezet en met mensen in uw omgeving gesproken, maar u komt er niet uit. 
U dient bereid te zijn te investeren
Het traject bestaat uit ongeveer vier à zes gesprekken van anderhalf uur tot twee uur, verdeeld over een periode van twee tot drie maanden. Daarnaast werken we, zoals eerder is aangegeven, met huiswerkopdrachten. De coach is ook buiten de bijeenkomsten via telefoon of e-mail te bereiken voor overleg.Loopbaanbegeleiding kan gevolgd worden door individuele coaching.

Voor mensen die snel een advies willen hebben is er de loopbaan quickscan.